Galyatető – Galéria

VARRÓ JÁNOS – GALÉRIA

„A nevem Varró János. Egészen fiatalon születtem. Azóta itt élek Galyatetőn, az ország legmagasabban fekvő településén. Az első fényképezőgépet kisiskolás koromban vettem a kezembe. Több sportot is komolyabban űztem, de a fotózás eközben is megmaradt. Vonzanak a természet csodái, a különleges helyszínek és helyzetek, idegen kultúrák és szokások, a növény- és állatvilág kizárólag a saját környezetükben, a legkisebb emberi beavatkozás nélkül. Néhány megszállott utazóval és fotóssal sikerült eljutni a világ legérdekesebb szegleteibe. Nincs közösségi oldalam és nem gyűjtöm a tetszésnyilvánításokat.A legnagyobb videó megosztón néhány összeállításom – kizárólag praktikussági okokból – szerepel. Szűkebb környezetem a Mátra, a legkedvesebb fotós témáim alapja” – vallja magáról a szerző.

Galya-kilátó
Kékestető
Kékestető látképe Galyatetőről

PILISI MÁRIA – GALÉRIA

Fotózás?
Mindig szerettem, de amióta a Mátrában élek, itt megannyi  gyönyörűség késztet arra, hogy megörökítsem. 2020 szilveszter napján is így történt.
Megláttam milyen gyönyörű a naplemente, ezért fölmentem a kilátóba fotózni.  Kb. 100 kilométeres szélben, nehezen egyensúlyozva lehetett csak talpon maradni. A látványért megérte.
Ez nagy élmény volt, már a korom miatt is.
Bármit csinálok, ha van, ami megragad, azt úgy érzem, rögtön le kell fotóznom. Rengeteg képet készítettem már, amiket szeretek nézegetni, ezzel újra átélem az élményt.