XIII. Mátrai Erdészeti Nyílt Nap Mátrafüreden

Mátra Szakképző Iskola gyönyörű parkja a pavilonokkal

Tengernyi sok információ, megszámlálhatatlan sok érdeklődő, kíváncsi kisgyerek. 16 pavilonban minden tudást, ismeretet megszerezhettek a gyerekek. Szakemberek a szemléltetés látványos, játékos formáit felhasználva adták át a tudást, amit az erdőről, az abban való gazdálkodásról, egészen az erdőben való viselkedésig tudni illik. 

Mindenkit megszólított valami, ami majd visszaköszön pályaválasztásban, művészetben, tudásban, viselkedési kultúrában, ami pontosan olyan, mint a fa lehullott magja.

A következő láncszem a középiskolás korosztály lehet. Ők az útkeresők – önazonosság, érték, kapcsolódás -, éppen ezért könnyen megszólíthatók.

Képes beszámolónk következik!

A gyöngyösi Egressy Béni Általános Iskola kisdiákjainak ez a nap az alkotás öröméről szólt.

Az ERTI Erdővédelmi Osztályának munkatársai az erdei rovarokat ismertetik a gyerekekkel.

Az Erdészeti oktatás pavilonjában a Mátra Szakképző Iskola 12. évfolyamának hallgatói magok, termések gyűjteményeit mutatták be.

Az erdőben látható turistajelzések ismertetése, melyeket 1920-tól használnak, de 2010-től vannak új jelzések is .

Balra láthatók az újabb jelzések, jobbra pedig a már eddig ismertek.

Vadászszezon kezdetén…aktuális ismeretek, amihez hozzátartozik a vadászkürt és a vadászkutya is, aki a sikeres bemutató után megkapja az elismerést a gyerekektől.

Mátraszentimréről az egész iskola eljött a rendezvényre.

Ezek a gyerekek Pálosvörösmartról érkeztek. Tapogatással találták ki, vajon, mit rejt a zsák?

Nagyon élvezték a Szlovákiából érkezett Lesy Erdészet bemutatóját a gyerekek, ahol volt nyomda, kirakós játék és az ugróverseny, ahol a képen látható állatok ugrását kellett úgymond megugrani. Versenyre lehetett még kelni a szöcskével, bolhával, a békával.

Gyerekeknek, felnőtteknek élményekben, értékekben gazdag nap volt a 13. alkalommal megrendezett Erdészeti Nyílt Nap, amit még örömtelibbé tett a kisvonatozás élménye, a mátrai környezet szépsége!

(A szerk.)

Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.