… mostanában sokaknak eszébe jut..

….amit többnyire nagyszüleiktől hallottak a sárga veszedelemről, amit a Biblia is említ.

Kína világuralomra való törekvése régi álma a keleti diktatúrának. A világ minden kis- és nagyvárosában kiépültek a china town-ok. A kereskedelem révén a Föld minden lakójához eljut a kinai portéka, különösen az elektronikai eszközök. Ha, belegondolunk abba, hogy egy Kínában gyártott maszkban lehallgatót találtak, akkor a telefonokban, számítógépekben – amik ma stratégiai eszközöknek minősülnek – mi minden lehet az emberek megfigyelésére.

A jóléti társadalmak a jólétükkek, a szegények a szegénységükkel voltak elfoglalva, és senki sem vette észre a besurranó tolvajt.

Szinte az egész emberiséget monitorozzák- egy live műsor szereplői vagyunk- , betekintve minden egyes ember szokásába, gondolkodásába, pszichejébe.

A tudatos népesség csökkentésbe tudósok, pénzemberek csak “beszálltak” (ez mögé nagyhatalom kell), mert kedvükre van a globalizáció, aminek most nem igazán jó a felhangja, pedig jó lesz még valamire, de ennek nem most van itt az ideje.

Amíg nemzetállamok, különböző kultúrák vannak, addig nem lehet béke a Földön. Persze, van ennek szépsége, egyedisége, diverzitása is, de megosztó ereje is.

Az egyetemes kultúra az a Teremtés mítosza, amit vallások kisajátítottak, a hatalom eszközévé tettek, és fegyverként vetették be a tudatlanok ellen.

Az egységből nemcsak kulturális, hanem területi elkülönülések, háborúk, emberiség elleni bűncselekmények lettek.

Ami most történik, elítélendő, de mégsem a legborzasztóbb a történelemben. A sötét középkor – amikor tűzzel/vassal irtotta a szellemiséget – követte el a legnagyobb bűnt azzal, hogy a fizikai síkra korlátozta be az emberiséget, aminek a következménye az, ami most van.

Csak a lelki és a szellemi sík képes felemelkedni, ezért pont azt a képességet vette el, ami teremtővé tesz minden egyes embert.

Ez a kihívás a mostani helyzetben. Felfedezni azt a szeretetre, alázatra, megbocsátásra épülő belső erőt, ami fölöslegessé teszi a haragot, hiúságot, a rivalizálást és minden mást, ami nem a felemelkedést szolgálja.

(R. Gabi)

Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.