Érték-e a szellemi érték?

Nem, de ez máris kiderül az alábbi riportból.

Őzse Ágit arról faggatom, hogyan került a Mátraszentimrei Önkormányzat közmunka programjába?

2020. augusztusában angliai munkából hazatérve 2 hét karantént írt elő a törvény, amit megszegtem egy erdei bringázással. Két választási lehetőségem volt: vagy kifizettem a 60 ezer forint büntetést, vagy 72 óra közmunkát vállalok. Az utóbbit választottam.

Tudom a végzettséged, hisz régen ismerjük egymást, de az olvasók kedvéért, hová jártál iskolába?

Sportmenedzserként végeztem a TF- en, az egyetemen pedig vidékfejlesztési szakértőként.

Galyatetőn, de ide sorolhatnám a többi településrészt is, településrendezési és településképi szempontból az évtizedek során sok hiba halmozódott fel. Éppen most folyik a településrendezési terv időszaki felülvizsgálata ( 10 évenként), melynek alapvető eleme a településfejlesztési koncepció. Ezt az érintettekkel, lakókkal – javaslatok alapján – közösen készítenek el. Azt gondolnám, hogy nemcsak szaktudással, de helyismerettel is rendelkezel, jól ismered a lakóközösség igényeit, ebben vehetné leginkább hasznodat az önkormányzat. Milyen feladatot kaptál a közmunka programban?

Galyatető belterületén a szemétgyűjtést, ami nem igényel különösebb szakértelmet. Nem a munkával van gond, hisz eddig is rendszeresen gyűjtöttük a szemetet veled is, sőt, most is csatlakoztál mellém, de szakmámból kifolyólag hasznosabb munkát is kaphattam volna.

Fotó: Rostás Gabi
Fotó: Őzse Ágnes

No, erre mondjuk, hogy olyan gazdagok vagyunk, hogy nem tartunk igényt a szaktudásra.

Mellesleg, essék szó a parkolóban két, szeméttel teli konténerről is, amely évek óta ott van.

Fotó: Rostás Gabi

A konténer ügy megoldása folyamatban van. (A szerk.)

Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.